Beef stroganoff (voor 1 persoon)

Ingrediënten:
*20 gram boter
*110 gram aardappeldobbelsteentjes
* 85 gram runderreepjes
* halve ui
* half teentje knoflook
* 35 gram tomatenpuree
* 125 gram champignons
*1 eetlepel crème fraiche
* toefje peterselie
*25 ml water

Bereidingswijze:
1)    Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de aardappeldobbelsteentjes op middelhoog vuur in ongeveer 10 -15 minuten goudbruin. Schep ze af en toe om.
2)    Hak de peterselie helemaal fijn.
3)    Bestrooi de runderreepjes met peper en zout.
4)    Verhit de rest van de boter in ander pan en bak de reepjes op hoog vuur in 2 minuten bruin.
5)    Haal de runderreepjes uit de pan.
6)    Bak de ui en de knoflook 5 minuten in het bakvet.
7)    Voeg de tomatenpuree goed en 25 ml water en breng dit aan de kook.
8)    Voeg de champignons toe en laat in ongeveer 10 minuten gaar worden.
9)    Breng het op smaak met zout en peper.
10) Voeg op het laatste moment de runderreepjes en de crème fraiche toe.
11) Roer alles even goed door.
12) Strooi over de aardappeldobbelsteentjes de gehakte peterselie.

 Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.