Zuurkoolschotel (Voor 1 persoon)

Ingredienten:

  • 100 gram  kruidenzuurkool
  • ½  ui
  • 10 g boter of margarine
  • 100 g rundergehakt
  • peper, zout
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 eetlepels bouillon (bouillon krijg je van de begeleiding).
  • aardappelpuree (Knorr)
  • Paneermeel
  • Geraspte kaas

Bereiding:

1)     Verwarm je oven voor op 175 graden

2)    Haal de zuurkool uit elkaar en snij hem wat kleiner.

3)    Snipper de uien erg fijn

4)    Doe een klontje boter in de pan en fruit de ui  in de hete boter glazig. (dus niet bakken!!!)

5)    Voeg het gehakt toe en bak dit rul door het met een vork steeds uit elkaar te halen.

6)    Voeg naar smaak peper en zout toe.

7)    Bekleed een ovenschaal met de plakjes spek en schep het gehakt erin.

8)    Leg hierop de zuurkool.

9)    Schenk de bouillon erover en laat dit even staan.

Bereiding Aardappelpuree:

10)  Zet een pannetje op met 200 ml water en 150 ml melk.

11)   Voeg hier een theelepel zout aan toe.

12)  Let op: laat het water en de melk niet koken.

13)  Voeg als het een beetje borrelt het zakje met aardappelpuree toe. BLIJF GOED ROEREN!

14)  Dek het geheel in je ovenschaal af met aardappelpuree

15)  Strooi er wat paneermeel over.

16)  Strooi en een beetje geraspte kaas over.

17)  Zet de ovenschaal ± 20 minuten in de warme oven en laat er een korstje op komen.

EET SMAKELIJK….

EN VERGEET DE HEMA ROOKWORST NIET!

Tags:

Reageer