Algemene regels:
- Lees eerst het recept helemaal door
 - Pak alle spullen/materialen die je nodig hebt.
 - Weeg alles netjes af
 - Volg stap voor stap het recept
 - Denk aan het uitzetten van je oven en gas
 
 
Hygiëne:
- Was altijd je handen met zeep voordat je begint
 - Doe lange haren in een staart
 - Houdt afval gescheiden van etenswaar
 - Maak gebruik van een afvalbak
 - Veeg je handen af aan een werkdoek
 - Spoel als je gaat afwassen eerst alles netjes af
 - Maak gebruik van schoon afwaswater
 - Maak gebruik van de verschillende snijplanken
 
Gedrag:
- Werk samen en verdeel eerlijk de taken
 - Gebruik netjes taalgebruik
 - Als je klaar bent help je iemand anders
 - Luister naar de begeleiding
 - Volg je de instructies op van de begeleiding
 
 
Opruimen:
- Ruim altijd je werkplek netjes op
 - Zet de ingrediënten die over zijn op de kar terug
 - Doe de handdoeken en theedoeken in de wasmand
 - Veeg de vloer aan
 - Zet alle spullen terug waar je ze vandaan hebt gehaald.
 - Zorg ervoor dat je werkbank, wasbak en gasfornuis schoon zijn
 
 Snijplanken:
*Rood voor rauw vlees
*Blauw voor vis, schaal- en schelpdieren
*Groen voor groenten en fruit
*Geel voor gevogelte
*Bruin voor gebraden vlees en worst
*Wit voor kaas en brood